Welke server is geschikt voor je nieuwe website

Welke server is geschikt voor je nieuwe website

Ben je van plan om te beginnen aan de ontwikkeling van een nieuwe website? In dat geval zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een geschikte domeinnaam voor je website, het huren van serverruimte voor de website, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende vormen van serverruimte die tegenwoordig worden aangeboden. Zo heb je onder meer keuze uit shared webhosting en een VPS. Deze servers kunnen naar eigen inzicht worden ingericht, of je kunt bijvoorbeeld voor een standaard Windows server kiezen.

 

Shared webhosting of een VPS gebruiken

Zoals reeds beschreven werd, kun je webhosting in verschillende vormen afnemen bij een hostingpartij. Veel mensen maken een keuze tussen shared webhosting en een VPS. Shared webhosting is interessant voor kleine websites, partijen die net beginnen met hun eigen netwerk van websites, enzovoorts. Wil je direct grote bedrijfsapplicaties, zoals een CRM of ERP, kunnen runnen? In dat geval kan een VPS interessant zijn. Datzelfde geldt voor bedrijven, die een grotere webwinkel op een server willen plaatsen. Met een VPS, wat staat voor Virtual Private Server, profiteer je van aanzienlijk meer vrijheid. Die vrijheid is bij shared webhosting veel beperkter.

 

Mogelijkheden bij een VPS

Je hebt al kunnen lezen, dat je met een VPS van een grote mate van vrijheid profiteert. Zo is het onder meer mogelijk om de server naar eigen wensen in te richten, of bijvoorbeeld voor een standaard Windows server te kiezen. Het is afhankelijk van je doel van het gebruik van een server en je kennis, wat hierbij de verstandigste keuze is. Zorg dat je weet wat je doet, wanneer je de instellingen van een server verandert. Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt, kan dit gevolgen hebben voor de staat van je website en bedrijfsapplicaties.

Geen reactie's

Geef een reactie