Waarom is online marketing zo belangrijk?

Waarom is online marketing zo belangrijk?

Tegenwoordig maakt bijna ieder bedrijf gebruik van een bepaalde vorm van online marketing. Van kleine campagnes tot hele grote projecten, dankzij de snelle ontwikkelingen van het internet is er echt van alles mogelijk. Maar waarom is online marketing nu zo belangrijk?

Bereik de juiste mensen

Met een advertentie in de krant of een reclamespotje op tv bereik je best veel mensen, maar zijn dat wel jouw potentiƫle klanten? Met online marketing is het veel makkelijker om de juiste doelgroep te bereiken, en dat voor een veel lager tarief dan dat van reclamespotjes en dergelijke. Ook kunnen je potentiƫle klanten je advertenties de hele dag door zien, dus als je er voor zorgt dat ze jouw naam op het juiste moment voorbij zien komen, is de kans op conversie groot.

Een betere ROI

ROI staat voor Return on Investment, dus eigenlijk wat je terugkrijgt voor je investering. Omdat je de juiste doelgroep bereikt op het beste moment is de kans op conversie een stuk groter. Is er niet genoeg conversie? Dan kun je je campagnes snel aanpassen zodat je geen geld en tijd verliest, en alsnog de juiste mensen bereikt. Dit zorgt voor meer nieuwe klanten in een korte periode.

Ook voor kleine ondernemingen

Als je weinig tot geen ervaring hebt met online marketing is het beter om iemand met ervaring in te schakelen, bijvoorbeeld een Google Adwords specialist. Zo kunnen ook kleine ondernemingen met weinig budget en personeel de vruchten plukken van online adverteren. Een online campagne is namelijk veel goedkoper dan een reclamespotje, en is dus ook voor de beginnende ondernemer toegankelijk, vooral omdat je heel veel terug krijgt voor een relatief lage investering.

Wie kijkt er tegenwoordig nog elke dag naar reclames op tv? Wie leest er nog wekelijkse tijdschriften of dagelijkse kranten? Tuurlijk, niet iedereen heeft deze opgegeven of vervangen voor online versies, maar het publiek is wel degelijk gedaald. Maak dus nu de stap naar online marketing.

Geen reactie's

Geef een reactie