Een nieuwe website? Kies voor WordPress

Een nieuwe website? Kies voor WordPress

Bij een goedlopend bedrijf verwachten mensen een goede website. En dit kan in deze tijd ook eigenlijk niet meer missen, ieder bedrijf is wel ergens online te vinden. Hieronder vind je een aantal redenen waarom een website een must have is.

  • Informatie overbrengen. Dit is niet alleen voor nieuwe klanten handig maar ook zeker voor bestaande klanten en personeel.
  • Altijd bereikbaar. Als mensen vragen hebben kunnen zij 24/7 met die vragen terecht op jouw website.
  • Je website is je visitekaartje. Veel mensen vinden walgen van deze uitspraak maar hij is wel waar. Door op een website te kijken krijg je er meteen een beeld bij wat het voor bedrijf is en waar ze voor staan.
  • Nieuwe mensen bereiken. Dit is ook een belangrijke omdat je wereldwijd te vinden ben weet je nooit met wie je zomaar in contact kan komen. Zeker als je moeite hebt met nieuwe vinden is een website ideaal.
  • Geloofwaardigheid van je bedrijf. Met een website waar je ook persoonlijke dingen van het bedrijf deelt zal je geloofwaardig over komen. Eerlijkheid en transpiratie zijn hele belangrijke merken.
  • De bovenste punten zijn heel belangrijk maar uiteindelijk kom je dan toch weer op omzet uit. Het draait ten slotte toch allemaal om de omzet.

Wat is WordPress?

Veel mensen denken bij WordPressaan een content managementsysteem voor blogs. Voorheen was dit ook zo en het is nog steeds mogelijk maar tegenwoordig kan je er veel meer mee. Het is namelijk een handig systeem om een blog, website of zelfs een webshop te beheren. Het handige is dat je niet zo veel kennis van programmeertalen nodig hebt. Het kenmerk van een CMS is dat je zelf alleen je tekst hoeft te schrijven hoe je het normaal ook gewend bent. Denk dan aan een tekstverwerkingsprogramma zoals word. Dit werkt erg fijn aangezien je dan alleen op de tekst en content kan focussen en niet per se op het programmeren.

WordPress is het meest gebruikte CMS en biedt vele voordelen:

  1. WordPress is een open source CMS, wat inhoudt dat het vrij toegankelijk is om te gebruiken en te bewerken.
  2. Er zijn veel specialisten die je kunnen helpen met het bouwen en optimaliseren van de website
  3. Er is online veel informatie beschikbaar, dus heb je meerdere bronnen om te raadplegen voor extra informatie
  4. WordPress websites zitten technisch goed in elkaar, zijn van nature responsive en SEO vriendelijk.

Verder is WordPressdeveloper gebruiksvriendelijk en bovenal gratis. Er zijn een aantal gedeelte waar je niet gratis in kan daar heb je een premium account voor nodig. Maar met een gratis account kan je in het begin prima uit de voeten. Maar voor de mensen die net iets meer willen zijn er premium thema’s. Om wordpress te gebruiken heb je gelukkig niet veel nodig. Een domeinnaam en hostingpakket is al voldoende om aan de slag te kunnen gaan. Hopelijk ben je enthousiast geworden en ga je direct aan de slag!

Geen reactie's

Geef een reactie